23 August 2013

Tost z szynką parmeńską i jajkiem na rukoli






Już prawie weekend, nie wiem czy tylko ja, ale jestem totalnie pozbawiona energii w tym tygodniu, wyczekuję jego końca z utęsknieniem.  Mam zamiar odpocząć, leniuchować, poczytać odłożone od wieków pozycje, które zerkają na mnie z półek. Oczywiście będę gotować ;) to jedyna niezawodna forma odpoczynku dla mnie, która sprawia mi taką radość. Mam już wiele pomysłów na weekendowe menu i bardzo chętnie się z nim podzielę.

Dzisiaj na rozpoczęcie tego wyczekiwanego piątku propozycja śniadania. 
Na chrupiącym toście z ciemnego pieczywa, posmarowanego masłem z koperekiem, leży sobie rukola z pomidorem a na nich moja ulubiona szynka parmeńska. Całości nadaje szyku jajko sadzone z odrobiną pieprzu. Nic więcej nie potrzeba, idealne połączenie smaków. Miłego dnia i trawajcie !



s k ł a d n i k i:

chleb ciemny lub taki jaki lubicie (upieczony w tosterze)
rukola
szynka parmeńska
pomidor
masło z koperkiem
jajko sadzone
świeżo zmielony pieprz






6 comments:

  1. niby zwykła kanapka, a jednak totalnie zachwycająca! to wypływające żółtko... ale by się zjadło :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dokładnie, zwyczajne jest fajne:)Nie musi być nudne.

      Delete
  2. Oooooo takie śniadanie, to pyszne śniadanie :-D

    ReplyDelete
  3. Już robiłam sobie Twoje śniadanko:) Idealne na lunch. Dzięki.

    ReplyDelete