Ależ ja uwielbiam tosty. Bardzo często pojawiają się u mnie na śniadania lub lunch.
Eksperymentuję ze składnikami, smakami i dodatkami.
Za każdym razem powstają nowe, ale chyba o to chodzi, żeby inspiracja nigdy się nie wyczerpała.
Dzisiaj bardzo fajna kompozycja, z pieczonego boczku, mozzarelli, pomidorków cherry i szczypiorku. Dodatkiem jest sos musztardowy.
s k ł a d n i k i :
kilka plastrów boczku ( u mnie pieczony)
mozzarella
kilka pomidorków cherry lub malinowych
łyżka masła
szczypiorek
pieprz świeżo mielony
lubczyk suszony
bagietka
s o s m u s z t a r d o w y :
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
pieprz
lubczyk suszony
O, to coś pysznego! Uwielbiam przysmażony boczek i wszelkie ciągnące się sery, zwłaszcza na tostach lub towarzystwie makaronu.
ReplyDeleteteż mam tą przypadłość ;d haha:)
DeletePoproszę o grzankę !
ReplyDeleteAż zgłodniałam oglądając Twoje zdjęcia :)
Dobry objaw:)
DeleteMuszę przyznać, że ja tosty jadam bardzo rzadko, ale takimi kompozycjami bardzo mnie zachęcasz do eksperymentowania z nimi :)
ReplyDelete