7 January 2014

Tosty z boczkiem, mozzarellą i pomidorkami w sosie musztardowym






Ależ ja uwielbiam tosty. Bardzo często pojawiają się u mnie na śniadania lub lunch. 
Eksperymentuję ze składnikami, smakami i dodatkami. 

Za każdym razem powstają nowe, ale chyba o to chodzi, żeby inspiracja nigdy się nie wyczerpała. 

Dzisiaj bardzo fajna kompozycja, z pieczonego boczku, mozzarelli, pomidorków cherry i szczypiorku. Dodatkiem jest sos musztardowy.




s k ł a d n i k i :

kilka plastrów boczku ( u mnie pieczony)

mozzarella

kilka pomidorków cherry lub malinowych

łyżka masła

szczypiorek

pieprz świeżo mielony

lubczyk suszony

bagietka



s o s     m u s z t a r d o w y :

2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
pieprz
lubczyk suszony










5 comments:

  1. O, to coś pysznego! Uwielbiam przysmażony boczek i wszelkie ciągnące się sery, zwłaszcza na tostach lub towarzystwie makaronu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. też mam tą przypadłość ;d haha:)

      Delete
  2. Poproszę o grzankę !
    Aż zgłodniałam oglądając Twoje zdjęcia :)

    ReplyDelete
  3. Muszę przyznać, że ja tosty jadam bardzo rzadko, ale takimi kompozycjami bardzo mnie zachęcasz do eksperymentowania z nimi :)

    ReplyDelete