1 January 2014

Croissant with smoked salmon and cream cheese / Croissant z łososiem i serkiem





Szczęśliwego Nowego Roku ! 

Pierwsze śniadanie w Nowym 2014. Zapraszam na lekkie łososiowe croissanty z serkiem ziołowym 

z koperkiem. 




s k ł a d n i k i :

croissanty

100 g łososia wędzonego

kilka kropli soku z cytryny

łyżeczka koperku

pieprz świeżo mielony

serek ziołowy (użyłam gotowego fromage President) 

wymieszany z ziołami (bazylia, koperek, pietruszka lub lubczyk).




Przygotowanie jest bardzo proste. Croissanty ścinamy na samym czubku. 

Smarujemy serkiem, układamy łososia, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy świeżo startym pieprzem.





3 comments:

  1. Takie śniadanie do łóżka to ja nawet teraz poproszę... :) Dzisiaj dzień zaczął się dosyć późno.

    ReplyDelete
  2. Pyszne połączenie! Ślicznie przedstawiłaś to na zdjęciach, nie mogę się napatrzeć :)

    Szczęśliwego Nowego Roku! :)

    ReplyDelete
  3. Co prawda śniadania jem słodkie, ale w takiej oprawie, to i łososia bym rano wciągnęła. Pieknie
    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapednda

    ReplyDelete