3 January 2014

TATAR Z ŁOSOSIA NA CZOSNKOWEJ BAGIETCE





TATAR w wersji light. Jeśli ktoś nie przepada za surowym mięsem idealna alternatywna to przekąska z łososia. 
Ja podałam na ciepłej chrupiącej bagietce czosnkowej. 
Do tatara dodałam ogórka kwaszonego, cebulki dymki, soku z cytryny i przyprawy.

Uwielbiam taki saute. Tylko absolutnie minimalne przyprawy i łosoś. 

Jakbym miała wybrać przekąskę na przyjęcie czy lunch ze znajomymi byłby to mój faworyt.


s k ł a d n i k i :

200 g łososia wędzonego

1 ogórek kwaszony

cebulka dymka, lub biała

kilka krople soku z cytryny

pieprz

2 łyżeczki extra vergin lub oleju winogronowego

bagietka czosnkowa




w y k o n a n i e :

Rozdrabniamy widelcem łososia, skrapiamy go sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem. Dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę i ogórek kiszony.

Podajemy na bagietce czosnkowej lub obok jako dodatek.











3 comments:

  1. Niby prosto, bez wariackich składników, a wierzę, że musi smakować wspaniale. Wypróbuję :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zapraszam:) im mniej składników tym lepiej.

      Delete
  2. Zagdzam się z tym, że minimalizm w tej przystawce jest jego zaletą. Wystarczy, że bagietka jest świeżutka, i całość smakuje nieziemnsko !

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapednda

    ReplyDelete