TATAR w wersji light. Jeśli ktoś nie przepada za surowym mięsem idealna alternatywna to przekąska z łososia.
Ja podałam na ciepłej chrupiącej bagietce czosnkowej.
Do tatara dodałam ogórka kwaszonego, cebulki dymki, soku z cytryny i przyprawy.
Uwielbiam taki saute. Tylko absolutnie minimalne przyprawy i łosoś.
Jakbym miała wybrać przekąskę na przyjęcie czy lunch ze znajomymi byłby to mój faworyt.
s k ł a d n i k i :
200 g łososia wędzonego
1 ogórek kwaszony
cebulka dymka, lub biała
kilka krople soku z cytryny
pieprz
2 łyżeczki extra vergin lub oleju winogronowego
bagietka czosnkowa
w y k o n a n i e :
Rozdrabniamy widelcem łososia, skrapiamy go sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem. Dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę i ogórek kiszony.
Podajemy na bagietce czosnkowej lub obok jako dodatek.
Niby prosto, bez wariackich składników, a wierzę, że musi smakować wspaniale. Wypróbuję :)
ReplyDeleteZapraszam:) im mniej składników tym lepiej.
DeleteZagdzam się z tym, że minimalizm w tej przystawce jest jego zaletą. Wystarczy, że bagietka jest świeżutka, i całość smakuje nieziemnsko !
ReplyDeletePozdrawiamy serdecznie
Tapednda