W chłodny wieczór nic tak nie robi na rozgrzanie jak pyszne gorące grzanki prosto z piekarnika.
Jestem zagorzałą fanką tego typu potraw, sprawdzają się zawsze. Nie raz nie dwa podawałam je na przyjęcia, wieczory ze znajomymi, lunche czy śniadania.
Eksperymentuję ze składnikami, za każdym razem zadziwiam się ile jeszcze wariacji tego dania można zaserwować.
s k ł a d n i k i:
pieczarki
mozzarella
pomidor
suszone pesto
pieprz
sol
szczypiorek
masło
bagietka paryska
w y k o n a n i e :
Bagietke kroimy, smarujemy masłem.
Pieczarki pocięte w plasterki smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy na pieczywo. Dodajemy plaster pomidora, mozzarellę, posypujemy suszonym pesto i pieprzem.
Zapiekamy w piekarniku 10 min w temperaturze 170 stopni C.
suszone pesto - powadasz.... nie mamy, i nawet nie wiemy co to jest, a jesteśmy pewne, że wszsytkie rozumy pojadłyśmy!?
ReplyDeleteP.S.
Modlimy się, że nie ma captucha....
To pesto zawsze mam pod ręką, jest idealne do posypki, gdzie świeże nie pasuje.
Deletehttp://www.google.pl/imgres?um=1&client=opera&hs=nYd&sa=N&biw=1280&bih=702&hl=pl&tbm=isch&tbnid=5oN3wUDzG-vLWM:&imgrefurl=http://a.pl/bialystok/przyprawy-i-sosy/sosy-dip-y/kotanyi-sos-pesto-z-peperoncini-30g&docid=r5vl6_v7bF3c1M&itg=1&imgurl=http://a.pl/zdjecie-569575/kotanyi-sos-pesto-z-peperoncini-30g-Product2&w=228&h=228&ei=eYxEUtuxBs6Q4ATt1YDQCg&zoom=1
YUPI !!!!!!!!! nasze modlitwy zostały wysłuchane !!!!!!!
ReplyDeleteto się nazywa mieć znajmości, tam gdzie trzeba ;)
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Cieszę się, że sprawiłam przyjemności;]
DeleteApetyczne, i to bardzo! A dzięki eksperymentom, o których piszesz, nie mogą się znudzić
ReplyDeleteDokładne nie znosze monotonii. Zawsze coś zmieniam:)
DeleteByłem kupiony przy pieczarce :D
ReplyDeleteTo akurat wiem:)
DeleteBardzo smaczne , uwielbiam pesto... proszę o więcej.
ReplyDeleteBędzie, będzie:) mam już coś na oku.
DeleteMam na nie ochotę... super propozycja
ReplyDeleteTo do dzieła:)
Delete