29 July 2013

Bagietka z szynką, jajkiem, rzodkiewką i sosem chrzanowym






Nic tak nie robi na głód niż pyszna zdrowa kanapka z kubkiem gorącego espresso.
Fantastycznie rozpoczął się mój dzień, obudziłam się wypoczęta i ze sporą dawką energii. Szkoda byłoby ją zmarnować na leniuchowanie. No może bez przesady w końcu od czegoś są wakację.
Szkoda, że tak szybko mijają, nigdy nie można się nimi nacieszyć na zapas.

Dzisiaj miałam ochotę na bagietki z szynką, jajkiem na twardo, sałatą, rzodkiewką, kremowym sosem z chrzanu i świeżym szczypiorkiem.
M n i a m ! tego mi było trzeba.


s k ł a d n i k i :

jajko na twardo
kilka liści sałaty
szynka
rzodkiewka
szczypiorek
koperek
sos chrzanowy ( chrzan zmieszałam z łyżeczką majonezu, szczyptą pieprzu)
łyżka masła (opcjonalnie)
bagietka

                                   





3 comments:

  1. Przepyszne i bardzo pożywne kanapki! Uwielbiam dodatek sosu chrzanowego do jajek na twardo :) Pozdrawiam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To taki old school kanapek:) ale często wracam do sprawdzonych połączeń składników.

      Pozdrawiam

      Delete
  2. Smakowaly fantastycznie, a najlepsze w nich bylo to, ze byly bez masla. No przynajmniej te, ktore dostalem do pracy ;)

    ReplyDelete