Dzień I ~~ 18 lipca
Pierwszy dzień Tygodnia Vegetariańskiego na Back Taste rozpoczynam od lekkiego śniadania.
Moją propozycją są fantastyczne bagietki z gruszką, świeżym szpinakiem, serem pleśniowym, pestkami dyni zapieczone w serze gouda.
Niebiańskie doznanie smaku. Wypróbujcie to połączenie. Danie okazało się idealne jako przekąska.
Lekka i wartościowa odżywczo. Polecam.
Bagietkę przekrawamy na pół, kladziemy plasterki gruszki, posypujemy pestkami dyni, skrapiamy octem balsamicznym, kładziemy plastry sera pleśniowego i garść szpinaku. Nie zapomnijmy o serze żółtym, nadaje fantastyczny smak. Zapiekamy w piekarniku około 8 minut w temp. 180 stopni C.
s k ł a d n i k i :
bagietka
gruszka
ser pleśniowy President
ser żółty typu gouda
pestki dyni
ocet balsamiczny
świeży młody szpinak
pieprz
Polecam z pomysłem Ani - na ciepło, czyli bagietkę z całą jej zawartością zapiekaną w piekarniku.
ReplyDeletePyszne połączenie smaków.
Masz racje była przeyszna:) Ania przygotowała bagietkę, troch einaczej niż ja. Zapiekła gruszkę w serze pleśniowym. Podała ją z rukolą. Była znakomita.
DeleteAle dziewczyny wypróbujcie wersję z dynią, serami gouda i pleśniowym ze szpinakiem:)