18 July 2013

Śniadanie z gruszką na liściach szpinaku z pestkami dyni i balsamico.







Dzień I  ~~ 18 lipca

Pierwszy dzień Tygodnia Vegetariańskiego na Back Taste rozpoczynam od lekkiego śniadania.

Moją propozycją są fantastyczne bagietki z gruszką, świeżym szpinakiem, serem pleśniowym, pestkami dyni zapieczone w serze gouda.

Niebiańskie doznanie smaku. Wypróbujcie to połączenie. Danie okazało się idealne jako przekąska.
Lekka i wartościowa odżywczo. Polecam.

Bagietkę przekrawamy na pół, kladziemy plasterki gruszki, posypujemy pestkami dyni, skrapiamy octem balsamicznym, kładziemy plastry sera pleśniowego i garść szpinaku. Nie zapomnijmy o serze żółtym, nadaje fantastyczny smak. Zapiekamy w piekarniku około 8 minut w temp. 180 stopni C.


s k ł a d n i k i :

bagietka
gruszka
ser pleśniowy President
ser żółty typu gouda
pestki dyni
ocet balsamiczny
świeży młody szpinak
pieprz






2 comments:

  1. Polecam z pomysłem Ani - na ciepło, czyli bagietkę z całą jej zawartością zapiekaną w piekarniku.
    Pyszne połączenie smaków.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masz racje była przeyszna:) Ania przygotowała bagietkę, troch einaczej niż ja. Zapiekła gruszkę w serze pleśniowym. Podała ją z rukolą. Była znakomita.

      Ale dziewczyny wypróbujcie wersję z dynią, serami gouda i pleśniowym ze szpinakiem:)

      Delete