22 February 2014

Grzanki z awokado i salami.







I greeted this weekend with a warm, stretching cheese toast with coffee and milk. 

On toast I put salami and avocado with cheese and onions. 

Secret ingredient of fillings are basil leaves and butter with black pepper.



Weekend powitałam ciepłym, ciągnącym się serem tostem z kawą z mlekiem. 

Na toście wylądowało salami i awokado z dodatkiem sera i cebuli. 

Sekretnym składnikiem nadzienia są listki bazylii i masło z czarnym pieprzem.

Zapraszam na śniadanie.

  

s k ł a d n i k i :

bagietka
masło z czarnym pieprzem ( ucieramy masło z dodatkiem czarnego świeżo zmielonego pieprzu z odrobiną skórki cytrynowej)
salami
pół awokado ( w plasterki)
pół cebuli (tniemy na piórka)
kilka plasterków dobrego żółtego sera (u mnie sokół)
pieprz czarny
kilka listków świeżej bazylii
majeranek suszony do posypania grzanek

Zapiekamy bagietki około 20 minut w piekarniku.







14 comments:

  1. Wygladają apetycznie. Lubie połączenie warzyw i owoców razem :)

    Udanego weekendu

    ReplyDelete
  2. Dla nas REWELACJA!!!!
    Aaaaaaaaaaaaale zgłodniałyśmy ;);)
    Serdeczności!!
    Tapenda

    ReplyDelete
  3. No to weekend świetnie rozpoczęty :) Te grzanki wyglądają baardzo apetycznie!

    ReplyDelete
  4. Piękne te grzanki! Bardzo apetycznie wyglądają :)

    ReplyDelete
  5. Czas posadzić bazylię ,pozdrawiam ciepło.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobry pomysł:) ja tak robię co roku. Nie ma to jak domowa.

      Delete
  6. Świetny pomysł na wykorzystanie awokado!

    ReplyDelete