1 February 2014

TACOS





Dzisiaj zdrowo, kolorowo i jak zawsze smacznie.

Tacosy w mojej wersji to kurczak w curry, mix sałat, ogórek świeży z papryką czerwoną. 

Do tego gruszka z sosem makowym na miodzie.





s k ł a d n i k i :

tortille 6 szt
mix sałat
gruszka
pół ogórka
papryka czerwona
sos makowo-miodowy
3 piersi z kurczaka
curry
pieprz
sól


w y k o n a n i e :

Piersi z kurczaka kroimy w paseczki, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy łyżeczkę curry, sól i pieprz. Podsmażamy na patelni.

Tortillę dokroiłam do potrzebnych rozmiarów ( u mnie 16 cm średnica)
Paprykę kroimy w kosteczkę.
Gruszkę w drobną kostkę.
Ogórek w paseczki
Sałaty płukamy i odcedzamy z nadmiaru wody.

Przygotowujemy sos miodowo makowy.  
Dwie łyżki majonezu i dwie łyżki śmietany 12 % mieszamy z łyżeczką miodu, odrobiną soli i dużą ilością pieprzu. Dosypujemy około 2 łyżki maku suchego. 
Skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

Podgrzewamy na patelni tortille, nakładamy farszu do środka i polewamy sosem. 

Składamy i cieszymy się szybkimi tacosami.










1 comment:

  1. Piękne to tacos! Jak mi wiosną zapachniało, te kolory, warzywa... cudo :)

    ReplyDelete