I greeted this weekend with a warm, stretching cheese toast with coffee and milk.
On toast I put salami and avocado with cheese and onions.
Secret ingredient of fillings are basil leaves and butter with black pepper.
Weekend powitałam ciepłym, ciągnącym się serem tostem z kawą z mlekiem.
Na toście wylądowało salami i awokado z dodatkiem sera i cebuli.
Sekretnym składnikiem nadzienia są listki bazylii i masło z czarnym pieprzem.
Zapraszam na śniadanie.
s k ł a d n i k i :
bagietka
masło z czarnym pieprzem ( ucieramy masło z dodatkiem czarnego świeżo zmielonego pieprzu z odrobiną skórki cytrynowej)
salami
pół awokado ( w plasterki)
pół cebuli (tniemy na piórka)
kilka plasterków dobrego żółtego sera (u mnie sokół)
pieprz czarny
kilka listków świeżej bazylii
majeranek suszony do posypania grzanek
Zapiekamy bagietki około 20 minut w piekarniku.
Wygladają apetycznie. Lubie połączenie warzyw i owoców razem :)
ReplyDeleteUdanego weekendu
Udanego reszty weekendu Maria:)
DeleteDla nas REWELACJA!!!!
ReplyDeleteAaaaaaaaaaaaale zgłodniałyśmy ;);)
Serdeczności!!
Tapenda
Pozdrawiam Elu:)
DeleteNo to weekend świetnie rozpoczęty :) Te grzanki wyglądają baardzo apetycznie!
ReplyDeleteNa prawdę były palce lizać:)
DeletePiękne te grzanki! Bardzo apetycznie wyglądają :)
ReplyDeletePozdrawiam Madzia:)
DeleteMniam, mniam :-)
ReplyDeletePozdrawiam serdecznie:)
DeleteCzas posadzić bazylię ,pozdrawiam ciepło.
ReplyDeleteDobry pomysł:) ja tak robię co roku. Nie ma to jak domowa.
DeleteŚwietny pomysł na wykorzystanie awokado!
ReplyDeleteDziękuję Patrycjo:) kombinuje.
Delete