16 July 2014

CHICKEN BAGUETTE





Bardzo posmakowały mi połączenia konfitur z sosem pikantnym do wszelkiego rodzaju pieczywa i kanapek.
Tym razem testowałam sos wiśniowy na bazie konfitury wiśniowej z czosnkiem, jogurtem greckim i odrobiną majonezu. Rewelacyjny dip do kurczaka lub jako dodatek do grilla.





s k ł a d n i k i :

bagietka
3 pieczarki
usmażona pierś z kurczaka na grillu
ser żółty

3 łyżki konfitury wiśniowej z owocami
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
pieprz
1 ząbek czosnku
odrobina ostrego chili w proszku


w y k o n a n i e :

Dip, mieszamy składniki razem i schładzamy około 15 minut w lodówce, do przejścia smaków.

Przygotowujemy bagietkę z dodatkami, zapiekamy całość w piekarniku.

Podajemy z dipem wiśniowym.






18 comments:

  1. fajne! narobiłam sobie apetytu!

    ReplyDelete
  2. No no taki sos to chyba też będzie moim ulubionym :) jak on super wyglada! Pozdrawiam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kolorystycznie owszem osobliwy, ale smak jest cudowny:)

      Delete
  3. Wygląda fantastycznie. Ja nie mogę, ale mój T. to by się bardzo ucieszył z takiej bagietki, chyba dałaś mi dobry pomysł Dorotko :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. A czemu nie możesz skosztować bagietki Marysiu?

      Delete
  4. I znowu głodnieję, jak tu wpadam :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taki mam zamysł właśnie, żeby Cię ciągle napędzać do działania ;]

      Delete
  5. Jak dla mnie bomba. Ten dip strasznie mnie intryguje, więc na pewno zrobię :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zachęcam, ja też szukam ciągle nowych smaków i nietuzinkowych połączeń:)

      Delete
  6. Wygląda bardzo apetycznie, bardzo fajny pomysł z "dip-em" :) pozdrawiam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Troche kosmiczny kolor, ale wart wypróbowania:)

      Delete
  7. Moje dzieciaki byłyby wniebowzięte za takie danie...

    ReplyDelete
  8. baaardzo ciekawe :) muszę wypróbować !

    ReplyDelete