Bardzo posmakowały mi połączenia konfitur z sosem pikantnym do wszelkiego rodzaju pieczywa i kanapek.
Tym razem testowałam sos wiśniowy na bazie konfitury wiśniowej z czosnkiem, jogurtem greckim i odrobiną majonezu. Rewelacyjny dip do kurczaka lub jako dodatek do grilla.
s k ł a d n i k i :
bagietka
3 pieczarki
usmażona pierś z kurczaka na grillu
ser żółty
3 łyżki konfitury wiśniowej z owocami
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
pieprz
1 ząbek czosnku
odrobina ostrego chili w proszku
w y k o n a n i e :
Dip, mieszamy składniki razem i schładzamy około 15 minut w lodówce, do przejścia smaków.
Przygotowujemy bagietkę z dodatkami, zapiekamy całość w piekarniku.
Podajemy z dipem wiśniowym.
fajne! narobiłam sobie apetytu!
ReplyDeleteI dobrze:) spróbuj polecam:)
DeletePycha *.*
ReplyDeleteWiem wiem:)
DeleteNo no taki sos to chyba też będzie moim ulubionym :) jak on super wyglada! Pozdrawiam :)
ReplyDeleteKolorystycznie owszem osobliwy, ale smak jest cudowny:)
DeletePiękne zdjęcia! :)
ReplyDeleteDziękuję Natalie:)
DeleteWygląda fantastycznie. Ja nie mogę, ale mój T. to by się bardzo ucieszył z takiej bagietki, chyba dałaś mi dobry pomysł Dorotko :))
ReplyDeleteA czemu nie możesz skosztować bagietki Marysiu?
DeleteI znowu głodnieję, jak tu wpadam :-)
ReplyDeleteTaki mam zamysł właśnie, żeby Cię ciągle napędzać do działania ;]
DeleteJak dla mnie bomba. Ten dip strasznie mnie intryguje, więc na pewno zrobię :)
ReplyDeleteZachęcam, ja też szukam ciągle nowych smaków i nietuzinkowych połączeń:)
DeleteWygląda bardzo apetycznie, bardzo fajny pomysł z "dip-em" :) pozdrawiam
ReplyDeleteTroche kosmiczny kolor, ale wart wypróbowania:)
DeleteMoje dzieciaki byłyby wniebowzięte za takie danie...
ReplyDeletebaaardzo ciekawe :) muszę wypróbować !
ReplyDelete