W letnie upalne dni kompletnie nie mamy ochoty na mięso, ani ciężkie rozgrzewające potrawy.
Jedlibyśmy na okrągło lody i popijali lemoniadą.
Ja w tym czasie popijam koktajle owocowe na śniadanie a na obiad wybieram coś lekkiego
i warzywnego. Staram się wtedy ograniczać spożywanie mięsa.
Dzisiaj, jedna z moich propozycji przetrwania upału nie rezygnując z posiłku.
Nie muszę dodawać, że sprawdzona i przetestowana wiele razy :)
s k ł a d n i k i:
ryż ugotowany na sypko
1/2 brokuła
1 starta marchewka
1/2 żółtej papryki
5 pieczarek
3 ząbki czosnku
tymianek
lubczyk
szczypta curry
cukier
pieprz biały
sól
5 pomidorków cherry
extra vergine
mięta
i n g r e d i e n t s :
rice
1/2 broccoli
1 grated carrot
1/2 yellow pepper
5 mushrooms
3 cloves of garlic
thyme
lovage
a pinch of curry
sugar
white pepper
salt
5 cherry tomatoes
extra virgin
mint
1 grated carrot
1/2 yellow pepper
5 mushrooms
3 cloves of garlic
thyme
lovage
a pinch of curry
sugar
white pepper
salt
5 cherry tomatoes
extra virgin
mint
w y k o n a n i e:
Podsmażamy warzywa na extra vergine około 10 minut nie więcej.
Doprawiamy, dodajemy na patelnię ugotowany odcedzony ryż i mieszamy całość.
Podajemy z melonem.
Mniam pyszny obiadek!
ReplyDeletePysznie to wyglada, a melonka własnie sobie podjadam do kawy ;)
ReplyDeleteDobrego dnia
Jak zwykle bosko!! Ja w upalne dni też nie mam ochoty, tylko gdzie te upały ... ;)
ReplyDeleteW upalne dni mam tak samo, tylko gdzie są te upały?:)
ReplyDeleteAle jak przyjdą to coś takiego zrobię:)
Ojjj Ty dobrze wiesz co ja lubię :D
ReplyDeletePyszne połączenie i uwielbiam melony :))
ReplyDeleteBardzo smakowite i aromatyczne danie....
ReplyDeleteale ten ryż smakowicie wygląda! mam podobnie w trakcie upałów - lekko, warzywnie, koktajlowo
ReplyDeleteJakie ciekawe połączenie, muszę spróbować :)
ReplyDelete