11 December 2013

Bagietka z łososiem, serkiem president i rukolą





Moje ulubione śniadanie.  Nie sposób nie zauważyć, że uwielbiam łososia. 

To jedna z najprostrzych kanapek jakie przyszły mi do głowy, którymi objadam się w weekend na śniadanie czy lunch.  Lubię urozmaicenia i zmiany, dlatego standardowy koperek zamieniłam z rukolą, bagietke wysmarowałam serkiem pleśniowym president ze skórką cytrynową i pieprzem. 

Dodatkiem oczywiście dla polepszenia i wydobycia smaku łososia sok z cytryny.


s k ł a d n i k i :

bagietka
wędzony łosoś w kawałku lub płacie
cytryna
serek pleśniowy do smarowania president
pieprz
odrobinę startej swieżej skórki z cytryny
rukola








8 comments:

  1. jak pięknie wyglądają! a jak muszą smakować! obserwuję : )

    ReplyDelete
  2. Łosoś też należy do moich ulubionych, żałuję tylko, że tak wysoko go cenią, bo z pewnością pojawiałby się częściej na moim talerzu!

    ReplyDelete
  3. Na śniadanko- zjadłabym aż uszy by się trzęsły :D

    ReplyDelete