Moje ulubione śniadanie. Nie sposób nie zauważyć, że uwielbiam łososia.
To jedna z najprostrzych kanapek jakie przyszły mi do głowy, którymi objadam się w weekend na śniadanie czy lunch. Lubię urozmaicenia i zmiany, dlatego standardowy koperek zamieniłam z rukolą, bagietke wysmarowałam serkiem pleśniowym president ze skórką cytrynową i pieprzem.
Dodatkiem oczywiście dla polepszenia i wydobycia smaku łososia sok z cytryny.
s k ł a d n i k i :
bagietka
wędzony łosoś w kawałku lub płacie
cytryna
serek pleśniowy do smarowania president
pieprz
odrobinę startej swieżej skórki z cytryny
rukola
Idealne śniadanie ;))!
ReplyDeleteTeż tak myślę Kasiu :)
Deletejak pięknie wyglądają! a jak muszą smakować! obserwuję : )
ReplyDeleteMiło mi Cię widzieć tutaj. Zapraszam ;)
DeleteŁosoś też należy do moich ulubionych, żałuję tylko, że tak wysoko go cenią, bo z pewnością pojawiałby się częściej na moim talerzu!
ReplyDeleteCoś o tym wiem:)
DeleteNa śniadanko- zjadłabym aż uszy by się trzęsły :D
ReplyDeleteZnam ten słodki ból:)
Delete