30 September 2014

TOST Z JAJKIEM ZAPIEKANYM W SERZE





To mój jeden z ulubionych ostatnio tostów.

Przypomina mi trochę kanapkę z grillowanym serem, ale smak jajka nadaje mu zupełnie inny 

wymiar.

Spróbować warto, może to będzie Wasza ulubiona niedzielna kanapka.







s k ł a d n i k i : 

bagietka lub tost

jajko

3 plastrysera królewskiego, idealnie się rozpuszcza

masło

koperek

szczypiorek

sól

pieprz



w y k o n a n i e :

Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy łyżkę masła, na nim smażymy jajko sadzone. 

Solimy lekko, zmniejszamy ogień, na białko jajka rozkładamy ser, przykrywamy pokrywką.

Posypujmey świeżym pieprzem i posiekanym koperkiem.

Bagietkę smarujemy masłem i posypujmey jedną stronę szczypiorkiem, na drugiej układamy 

jajko z serem.










10 comments:

  1. Te tosty wyglądają jak marzenie :) pochłoniemy je od razu :)

    ReplyDelete
  2. Ja nie umiem przełknąć żółtka ''lejącego'' więc często jem takie tosty ale jajko jest jako jajecznica :)

    ReplyDelete
  3. Kocham takie pyszności!;) jeszcze to lejące się żółtko mmmm....

    ReplyDelete
  4. niezwykle apetyczne zdjęcia :-)

    ReplyDelete
  5. Rany, jakie piękne połączenie! *.* No i to żółtko...:)

    ReplyDelete
  6. Tak, tak, tak. Biorę to! :D

    ReplyDelete