To mój jeden z ulubionych ostatnio tostów.
Przypomina mi trochę kanapkę z grillowanym serem, ale smak jajka nadaje mu zupełnie inny
wymiar.
Spróbować warto, może to będzie Wasza ulubiona niedzielna kanapka.
s k ł a d n i k i :
bagietka lub tost
jajko
3 plastrysera królewskiego, idealnie się rozpuszcza
masło
koperek
szczypiorek
sól
pieprz
w y k o n a n i e :
Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy łyżkę masła, na nim smażymy jajko sadzone.
Solimy lekko, zmniejszamy ogień, na białko jajka rozkładamy ser, przykrywamy pokrywką.
Posypujmey świeżym pieprzem i posiekanym koperkiem.
Bagietkę smarujemy masłem i posypujmey jedną stronę szczypiorkiem, na drugiej układamy
jajko z serem.
Te tosty wyglądają jak marzenie :) pochłoniemy je od razu :)
ReplyDeleteJa nie umiem przełknąć żółtka ''lejącego'' więc często jem takie tosty ale jajko jest jako jajecznica :)
ReplyDeleteKocham takie pyszności!;) jeszcze to lejące się żółtko mmmm....
ReplyDeleteniezwykle apetyczne zdjęcia :-)
ReplyDeleteRany, jakie piękne połączenie! *.* No i to żółtko...:)
ReplyDeleteTo żółtko obłędne
ReplyDeletepycha na śniadanie!
ReplyDeleteTak, tak, tak. Biorę to! :D
ReplyDeleteŚwietny tost :)
ReplyDeleteŚniadanie pierwsza klasa!
ReplyDelete