17 October 2013

Zapiekana bagietka z pastą z krewetek z bazylią.





Dzisiaj inspiracja na kolacje, testowałam nowy krem do zapiekania z krewetek. 

Szybko i smacznie. 
 Kupilam świeże krewetki i długo sie zastanawialam jak je przyrządzić, oczywiście korciło mnie, żeby zrobić makaron z krewetkami na białym winie. 

Ale pasta brzmiała również kusząco. I tak powstała moja kolacja.


s k ł a d n i k i:

50 g krewetek
2 łyżki majonezu
łyżka cream fresh
sól
pieprz
chili
szczypiorek
bagietka
ser pecorino
świeża bazylia


w y k o n a n i e :

Krewetki kroimy na małe kawałki, lekko rozcieramy widelcem. Dodajemy sól, pieprz i chili. 

Mieszamy majonez z cream fresh i dodajemy ser pecorino. Dosypujemy szczypiorek.


Bagietkę smarujemy pastą, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C i wkładamy krążki bagietki na 7 minut.  

Podajemy ze świeżą bazylią.









4 comments:

  1. Ależ apetycznie wygląda i pięknie podane.

    ReplyDelete
  2. Dziękuje dziewczyny:) powstało spontanicznie jak wszystko z resztą co robię:)

    ReplyDelete
  3. Pyszności i na dodatek pięknie podane :-)

    ReplyDelete