Dzisiaj inspiracja na kolacje, testowałam nowy krem do zapiekania z krewetek.
Szybko i smacznie.
Kupilam świeże krewetki i długo sie zastanawialam jak je przyrządzić, oczywiście korciło mnie, żeby zrobić makaron z krewetkami na białym winie.
Ale pasta brzmiała również kusząco. I tak powstała moja kolacja.
s k ł a d n i k i:
50 g krewetek
2 łyżki majonezu
łyżka cream fresh
sól
pieprz
chili
szczypiorek
bagietka
ser pecorino
świeża bazylia
w y k o n a n i e :
Krewetki kroimy na małe kawałki, lekko rozcieramy widelcem. Dodajemy sól, pieprz i chili.
Mieszamy majonez z cream fresh i dodajemy ser pecorino. Dosypujemy szczypiorek.
Bagietkę smarujemy pastą, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C i wkładamy krążki bagietki na 7 minut.
Podajemy ze świeżą bazylią.
Ale fajny pomysł!
ReplyDeleteAleż apetycznie wygląda i pięknie podane.
ReplyDeleteDziękuje dziewczyny:) powstało spontanicznie jak wszystko z resztą co robię:)
ReplyDeletePyszności i na dodatek pięknie podane :-)
ReplyDelete