10 October 2013

Jajecznica z pomidorami i oregano





Wieczorny post o śniadaniu. Przewrotnie, ale kto powiedział, że śniadanie je się rano? 
Śniadanie nie moje, ale przygotowane dla mnie.



s k ł a d n i k i:

4 jajka
pomidor
masło
oregano
szczypiorek
sól
pieprz
rogaliki z makiem


w y k o n a n i e:

Pomidora przekroić na pół, nasionka oddzielić łyżką od miąższu. Miąższ pokroić w kostkę.

Rozgrzać patelnie, rozpuścić na niej łyżkę masła, wbić jajka, posolić i dosypać oregano suszone oraz zmielić świeżego pieprzu. Usmażyć jajecznicę. Dodać pomidory i podgrzać.

Rogale posmarować cienko masłem, ułożyć na nich jajecznicę posypać szczypiorkiem.




4 comments:

  1. Wyjatkowe danie, dla wyjatkowej osoby. Zapomnialas wspomniec o sezamie, ktory dodaje sie tuz przed podaniem jajecznicy. Fajowo chrupie miedzy zebami.

    ReplyDelete
  2. Tak chrupało uroczo i ten fajny posmak sezamu zostawał na długo. Dziękuję za śniadanie R ;)

    ReplyDelete
  3. Jak dobrze, że pora śniadaniowa już wkrótce :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhmm:) codziennie, może być śniadanie na szczęście;]

      Delete