Wieczorny post o śniadaniu. Przewrotnie, ale kto powiedział, że śniadanie je się rano?
Śniadanie nie moje, ale przygotowane dla mnie.
s k ł a d n i k i:
4 jajka
pomidor
masło
oregano
szczypiorek
sól
pieprz
rogaliki z makiem
w y k o n a n i e:
Pomidora przekroić na pół, nasionka oddzielić łyżką od miąższu. Miąższ pokroić w kostkę.
Rozgrzać patelnie, rozpuścić na niej łyżkę masła, wbić jajka, posolić i dosypać oregano suszone oraz zmielić świeżego pieprzu. Usmażyć jajecznicę. Dodać pomidory i podgrzać.
Rogale posmarować cienko masłem, ułożyć na nich jajecznicę posypać szczypiorkiem.
Wyjatkowe danie, dla wyjatkowej osoby. Zapomnialas wspomniec o sezamie, ktory dodaje sie tuz przed podaniem jajecznicy. Fajowo chrupie miedzy zebami.
ReplyDeleteTak chrupało uroczo i ten fajny posmak sezamu zostawał na długo. Dziękuję za śniadanie R ;)
ReplyDeleteJak dobrze, że pora śniadaniowa już wkrótce :-)
ReplyDeleteMhmm:) codziennie, może być śniadanie na szczęście;]
Delete