9 April 2014

Ciabatta Paryska







Chyba zostanę miłośniczką kanapek, jak już się nią nie stałam!

To moja jak na teraz idealna kanapka na ciepło.

Chrupiąco miękka ciabatta z serem camembert, który doskonale się rozpuścił. 

Z plasterkiem szynki, ogórkiem i rukolą, z dodatkiem sosu musztardowo miodowego.


Idealna.





s k ł a d n i k i :

ciabatta

kilka plasterków ogórka

rukola

szynka

camembert

sos miodowo musztardowy ( proporcje: 1 łyżka majonezu, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu i świeżo zmielony pieprz)


Bagietkę zapiekamy lekko z serem camembert i szynką.

Dodajemy rukolę, plasterki ogórka i sos musztardowo miodowy.

















14 comments:

  1. Ja również lubię kanapki zwłaszcza z domowego pieczywa ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tak, nie zabrałam się jeszcze za pieczenie chleba ale ciągle nad tym rozmyślam:)

      Delete
  2. mmm... taka ciabata musi być cudowna! kocham takie białe bułeczki:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jedna z moich ulubionych. Niedługo pokaże moją ukochaną kanapkę na ciepło:)

      Delete
  3. Powinnaś mi serwować sniadania ;)))) Ależ miałabym dobre z Tobą życie ;))))
    Miłego dnia

    ReplyDelete
  4. Oj zjadłabym takiej ciabatty, pycha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wiem wiem:) jeszcze lepiej smakuje niż wyglada.

      Delete
  5. mniam! takie śniadanie to sama przyjemność

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhm ostatnio jadłam podobną na obiad:) jest idealna na wszelkie okazje.

      Delete
  6. kanapki na ciepło - mogłabym jeść praktycznie codziennie na lunch!

    ReplyDelete
  7. wspaniałe, zdrowe widzę na horyzoncie

    ReplyDelete