Chyba zostanę miłośniczką kanapek, jak już się nią nie stałam!
To moja jak na teraz idealna kanapka na ciepło.
Chrupiąco miękka ciabatta z serem camembert, który doskonale się rozpuścił.
Z plasterkiem szynki, ogórkiem i rukolą, z dodatkiem sosu musztardowo miodowego.
Idealna.
s k ł a d n i k i :
ciabatta
kilka plasterków ogórka
rukola
szynka
camembert
sos miodowo musztardowy ( proporcje: 1 łyżka majonezu, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu i świeżo zmielony pieprz)
Bagietkę zapiekamy lekko z serem camembert i szynką.
Dodajemy rukolę, plasterki ogórka i sos musztardowo miodowy.
Ja również lubię kanapki zwłaszcza z domowego pieczywa ;D
ReplyDeleteNo tak, nie zabrałam się jeszcze za pieczenie chleba ale ciągle nad tym rozmyślam:)
Deletemmm... taka ciabata musi być cudowna! kocham takie białe bułeczki:)
ReplyDeleteTak jedna z moich ulubionych. Niedługo pokaże moją ukochaną kanapkę na ciepło:)
DeletePowinnaś mi serwować sniadania ;)))) Ależ miałabym dobre z Tobą życie ;))))
ReplyDeleteMiłego dnia
Haaa jak w raju Kochana:)
DeleteOj zjadłabym takiej ciabatty, pycha!
ReplyDeletewiem wiem:) jeszcze lepiej smakuje niż wyglada.
Deletemniam! takie śniadanie to sama przyjemność
ReplyDeleteMhm ostatnio jadłam podobną na obiad:) jest idealna na wszelkie okazje.
Deletekanapki na ciepło - mogłabym jeść praktycznie codziennie na lunch!
ReplyDeleteKasia co nie:)? też tak uważam.
Deletewspaniałe, zdrowe widzę na horyzoncie
ReplyDeleteTak, samo zdrowie:)
Delete