250 Post na moim blogu musi być wyjątkowy. Ostatnio same słodkości się pojawią, ale co tam szalejemy !
Trufla extermalnie czekoladowa z mini biszkoptem i konfiturą malinową.
Taki mini torcik na jeden gryz, jest mniejsza niż duża łyżka do zupy.
Fantastyczny krem Marcello, pamiętam smak kruchych babeczek mamy z tym kremem i wiśniami. Idealny.
Z dodatkiem alkoholu zmienia się w przepyszną trufle.
s k ł a d n i k i :
biszkopt wykorzystałam z przepisu MILK CAKE
KREM MARCELLO - TRUFLA
250 g margaryny Kasi
3 łyżki cukru pudru
200 g czekolady gorzkiej
pół szklanki mleka
3 łyżki irish whisky
Margarynę ucieramy mikserem na puch. Dosypujemy puder i nadal ubijamy.
Mleko podgrzewamy, do gorącego wrzucamy czekoladę i dolewamy whisky. Studzimy do rozpuszczenia i powstania gęstej czekolady.
Chłodne powoli łyżka po łyżce dodajemy do margaryny, mieszając całość łyżką drewnianą.
Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy róże na wcześniej upieczony biszkopt posmarowany konfiturą malinową.
Biszkopt, podajemy w całości lub wyniamy tak jak ja za pomocą wykrawarki do ciasta kółka.
Chłodzimy truflę z lodówce.
Wyjmujemy na 15 minut z lódówki przed podaniem aby krem zmiękł.
Trufla najlepsza na drugi dzień kiedy smaki przejdą biszkopcik.
Na pewno zrobię! :)
ReplyDeleteTrzymam za słowo:) sprawdze;]
Deleteaż ślinka cieknie - jak extremalnie czekoladowa to jesteśmy kupione :)
ReplyDeleteI ja takze:)
DeleteMooocno czekoladowe! Oj, zjadłabym teraz taką ;)
ReplyDelete:) i ja bym zjadła teraz też;) trzeba pomyśleć nad nowym przepisem.
DeleteNiebo w gębie! Do wypróbowania!
ReplyDeleteKoniecznie Olu:)
DeleteMuszę jutro przetestować:D
ReplyDeletehttp://nolongernightmare.blogspot.com
http://milionpomyslowna.blogspot.com
Dante dawno Cię nie było tutaj:) Co tam nowego, widzę że nowy blog na horyzoncie się pojawił:)
DeleteO matko! Mam ślinotok :)
ReplyDeleteRzeczywiście extra ta trufla
ReplyDeleteno baa:)
DeletePyszne i zachwycające!.
ReplyDeleteDziękuję Droga Lauro:)
DeleteBiszkopt już upieczony, trufla powstanie na jutro
ReplyDeleteJak było:)?
DeletePycha!dziekuje za przepis!
ReplyDelete