Melony i brzoskwinie to świetne połączenie do mięs grillowanych i pieczonych.
Polane miodem ze skórką z cytryny nadają niepowtarzalny smak, nawet zwyczajną jakby się
zdawało kiełbaską.
Moja kanapka z połączenia tych owoców z dodatkiem włoskiej prosciutto, świeżego ogórka i natki z
pietruszki ożywiły i ubarwiły nasze późne śniadanie wczoraj.
Z tych brzoskwiń planuję upiec dzisiaj ciasto, które podam ze śmietankowym kremem
z likierem mai tai.
s k ł a d n i k i :
bagietka włoska
masło
pieprz
natka pietruszki
szynka prosciutto
pół melona (u mnie zielony)
brzoskwinie
ogórek (starty za pomocą obieraczki do warzyw)
ser żółty ( u mnie gouda)
Nigdy nie jadłam kanapki z owocami, dlatego chętnie bym się na taką skusiła :)
ReplyDeletePozdrawiam i zapraszam do siebie :)