19 June 2015

PEACH, MANGO, PROSCIUTTO SANDWICH






Melony i brzoskwinie to świetne połączenie do mięs grillowanych i pieczonych. 

Polane miodem ze skórką z cytryny nadają niepowtarzalny smak, nawet zwyczajną jakby się 

zdawało kiełbaską.

Moja kanapka z połączenia tych owoców z dodatkiem włoskiej prosciutto, świeżego ogórka i natki z 

pietruszki ożywiły i ubarwiły nasze późne śniadanie wczoraj.

Z tych brzoskwiń planuję upiec dzisiaj ciasto, które podam ze śmietankowym kremem

 z likierem mai tai.







s k ł a d n i k i :



bagietka włoska

masło

pieprz

natka pietruszki

szynka prosciutto

pół melona (u mnie zielony)

brzoskwinie

ogórek (starty za pomocą obieraczki do warzyw)

ser żółty ( u mnie gouda)








1 comment:

  1. Nigdy nie jadłam kanapki z owocami, dlatego chętnie bym się na taką skusiła :)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    ReplyDelete