Egzotyczny, pachnący, mocno nawilżony ponczem Torcik Mai Tai.
Krem na bazie tego likieru podbił moje serce.
Tak wyobrażam sobie hawajskie wieczorne plaże.
Rumy, migdały, pomarańcze to jedne ze składników tego koktajlu, który idealne skomponował się
puszystym biszkoptem.
s k ł a d n i k i :
100 ml likieru Mai Tai ( można koktajl przygotować samemu)
500 ml śmietanki 30 %
1 łyżka serka waniliowego
2 łyżki cukru
truskawki
melon
brzoskwinie
biszkopt ( tradycyjny jasny )
w y k o n a n i e :
W misie miksera umieszczamy śmietankę, ser, cukier i likier.
Ubijamy powoli do powstania gęstego kremu. Schładzamy.
Likier Mai Tai mieszamy z wodą i cytryną.
Skrapiamy krążki biszkoptu. Za pomocą szprycy wyciskamy krem, posypujemy owocami pokrojonymi w kostkę.
Przykrywamy drugim biszkoptem i wykładamy pozostałą ilość kremu.
Ozdabiamy i chłodzimy 2-4 godziny.
Tort jest bardzo aromatyczny i pachnący.
Bardzo apetycznie się prezentuje, uroczy torcik
ReplyDeletePozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Aż się myślami przeniosłam na plażę;)
ReplyDeleteBardzo kusząc wygląda ten torcik! :)
ReplyDeletePiękne zdjęcia! *.*
Jaki piękny torcik! Kusisz :)
ReplyDeletePiękny! Idealny, letni, moje smaki ;)
ReplyDeleteWygląda obłędnie! Przepyszny i idealny na lato!
ReplyDeleteCudownie egzotyczny torcik :)
ReplyDelete