Fantastyczne połączenie imbiru i czekolady z kremem serowym.
To moje nowy ulubiony sernik
na zimno z dodatkiem malin.
Kruche ciasteczka z imbirem i cukrem waniliowym, lekko drobią się przy każdym kęsie.
Masa serowa z serka twarogowego i bitej śmietany z żelatyną, jest kremowa i delikatna.
Czekolada podkręca smak niedbale wymieszana z kremem.
Szczerze polecam na ciepłe dni ;) lato tuż tuż...
s k ł a d n i k i :
500 dag sera twarogowego zmielonego lub w wiaderku
250 ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru
pół łyżeczki imbiru
cukier waniliowy
5 łyżeczek żelatyny
pół tabliczki czekolady gorzkiej
ciasteczka imbirowe
70 g masła niesolonego
łyżka cukru
2 łyżki cukru waniliowego
maliny
Ciasteczka umieszczamy w malakserze. Ścieramy na proszek, roztapiamy masło, dodajemy
mieszając wraz z cukrem i cukrem waniliowym.
Powstaną lekkie grudki. Wykładamy na formę do tarty. Schładzamy w lodówce.
Ser i śmietankę umieszczamy w misie miksera, dosypujemy cukier, imbir i cukier waniliowy.
Ubijamy aż masa zgęstnieje i stanie się sztywna.
W pół szklance ciepłego mleka rozpuszczamy żelatynę, około 5 łyżeczek. Studzimy ubijając ją.
Dodajemy do masy serowej i wykładamy na spód tarty.
Roztopioną czekoladę studzimy i powoli dodajemy niedbale do masy serowej, lekko rozmazując.
Gdzie nie gdzie niech będzie więcej a gdzie indziej mniej.
Ozdabiamy malinami i schładzamy najlepiej całą noc.
Pysznie *.*
ReplyDeleteOn jest prześliczny! ;)
ReplyDeletepiękny:)
ReplyDeleteWow dodatek imbiru? Ciekawy pomysł! Piękny ci wyszedł ten sernik :)
ReplyDeleteSernik wygląda rewelacyjnie i na pewno tak samo smakuje :) Pyszny!
ReplyDeleteWygląda niesamowicie smakowicie :)
ReplyDeleteWyglada pysznie!
ReplyDeleteZakochać się można ;)) <3
ReplyDeletePiękny, lekki i pyszny :)
ReplyDeleteznakomity :) nie pozostaje nic innego jak go zrobić i się zajadać :)
ReplyDelete