18 May 2015

STEK Z KANGURA NA KANAPCE






Pierwszy raz miałam przyjemność jeść mięso z kangura. Jestem zaintrygowana jego delikatnością . 

Smakiem troszkę przypomina mi delikatną wątróbkę, a wyglądem polędwiczkę.

Z dodatkiem sosu musztardowo miodowego idealnie wpasowała mi się w kanapkę. 



s k ł a d n i k i :


0,50 kg filetów z kangura

pieprz

sól



dodatki:

sos musztardowo miodowy

rukola

pomidor

bazylia

panini

frytki z curry



Steki oprószamy solą i pieprzem i smażymy około 5-7 minut z każdej strony na grillu lub patelni.







6 comments:

  1. Dwa razy się upewniałam, czy na pewno dobrze przeycztałam :)) Mam nadzieję, że kiedyś też będę miała okazję spróbować :))

    ReplyDelete
  2. Ależ jestem ciekawa smaku!

    ReplyDelete
  3. Kangur? wow! Na bogato :) Wypasiona kanapka :)

    ReplyDelete
  4. Zjadłybyśmy z ciekawości :) Kanapka wygląda przepysznie

    ReplyDelete