10 December 2014

CIABATTA z serem kozim, zapiekanymi pomidorkami, mozzarellą i prosciutto






Good Morning !

Powolutko zaczynam nadrabiać zaległości, tym skromnym śniadankiem na ciepło. Ser kozi to mój drugi ser zaraz po mozzarelli, za którym wprost przepadam. Dzisiaj przygotowałam ciabattę z kremowym serkiem kozim, pomidorkami, mozzarellą i czarnym pieprzem. To wszystko zapiekamy kilka minut w piekarniku.
Podajemy z liśćmi ulubionej sałaty i włoską prosciutto. 

Idealne rozpoczęcie dnia !





s k ł a d n i k i :

ser kozi

mozzarella

pomidorki cherry

prosciutto

sałata

pieprz czarny

ciabatta





8 comments:

  1. Ho ho ho, jednak jesteś i tworzysz pyszności ;)
    Witam w grudniu i serdecznie pozdrawiam!

    ReplyDelete
  2. mmmm takie śniadanie byśmy teraz zjadły :)

    ReplyDelete
  3. Zjadłabym takie wspaniałe śniadanko, właśnie zaraz mam coś zjeść;) Z racji soboty włączyło mi się leniuchowanie, dlatego jeszcze przed śniadaniem, ale nie mam pomysłu;(
    Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia;*

    ReplyDelete
  4. Dorotko, ale ja tu dawno nie byłam (praca, praca ;() a tu tyle pyszności ;)) Teraz mam czas na nadrobienie ;))

    ReplyDelete
  5. Ciabatta na pewno pyszna, uwielbiam takie posiłki, nawet wczoraj przyrządziłam sobie coś w tym stylu. Może spróbuję przełamać swój irracjonalny opór przed kozim serem i wreszcie go spróbuję. Tak, tak, jeszcze nie wiem jak smakuję, a już myślę, że jest be ;-)

    ReplyDelete
  6. Wypasiona ciabatta, zjadłabym :)

    ReplyDelete
  7. Kolejna pyszna kanapeczka :-) świetne danie :-)

    ReplyDelete