19 March 2015

APPLE PUFF-PASTRY TART / FRANCUSKA TARTA Z JABŁKAMI






Mój dzień powitałam cudowną lekko ciepłą tartą francuską z jabłkami, cukrem waniliowym

 i cynamonem. Cudowna. Można podać z lodami lub cream fresh z cytryną, ale dla mnie idealnym 

dodatkiem była gorąca latte.

Polecam na szybkie śniadanie, przygotowanie to zaledwie 5 minut, reszta to już w rękach piekarnika.

Miłego słodkiego dnia ! 




A slice of the Apple Pastry may have been my breakfast this morning. 

Sweet puff-pastry was just to much to restist. 

Please try it warm from the oven with a cream fresh or spoonful of vanilla ice cream 

- at any time of day. 






s k ł a d n i k i :

ciasto francuskie

2 jabłka Pink Lady

cukier waniliowy

cukier

cynamon


Na ciasto francuskie wykładamy pocięte w plasterki jabłka, posypujemy cukrem i cukrem 

waniliowym i świeżym cynamonem. Pieczemy do lekkiego zrumienienia ciasta, u mnie około 20 

minut.






5 comments:

  1. Fantastycznie wygląda ta tarta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dziękuję Madziu:) jeszcze fantastycznie smakuje:)

      Delete
  2. takie śniadanie to kulinarna rozpusta:)

    ReplyDelete
  3. Piękne są te Twoje zdjęcia! :) A ta tarta...porywam!

    ReplyDelete