16 November 2014

PASTA Z TUŃCZYKA





 Każdy z nas ma jakieś ulubione smarowidło do pieczywa. Moim obok zwykłego solonego masła są pasty rybne. Bardzo często na śniadanie serwuję sobie pastę z tuńczyka. Tę którą dzisiaj pokazuję to najprostrza wersja.
Dodatkiem są jajka i pomidorki koktajlowe cherry.


s k ł a d n i k i :

tuńczyk w puszce 

2 jajka na twardo

2 łyżki majonezu

odrobina soku z cytryny

szczypta cukru

pieprz grubo zmielony

kilka pomidorków cherry

pół cebuli


W y k o n a n i e :

Mieszamy pokrojone w kostkę jajka, cebulę, rozdrobiony tuńczyk, majonez, sok z cytryny, pieprz, pomidorki pociętę w ósemki. Doprawiamy cukrem. Schładzamy przed podaniem.






8 comments:

  1. Musi smakować wyśmienicie:) świetny pomysł na śniadanie!

    Pozdrawiam:)

    ReplyDelete
  2. Podkradam przepis bo uwielbiam pasty rybne - Basia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zrobiłam, wyszła przepyszna! :)

      Delete
    2. Tak się cieszę, że też lubisz:) mam jeszce jedną z tuńczykiem którą wprost ubóstwiam:) jak nie zapomnę, wrzucę przepis po powrocie z holideja.
      Pozdrawiam Basiu:)

      Delete
  3. Pieknie podane :)))
    Miłego dnia Dorotko :))

    ReplyDelete
  4. Moja mama uwielbia taką pastę! ;)

    ReplyDelete
  5. też najbardziej lubię pasty rybne

    ReplyDelete