Każdy z nas ma jakieś ulubione smarowidło do pieczywa. Moim obok zwykłego solonego masła są pasty rybne. Bardzo często na śniadanie serwuję sobie pastę z tuńczyka. Tę którą dzisiaj pokazuję to najprostrza wersja.
Dodatkiem są jajka i pomidorki koktajlowe cherry.
s k ł a d n i k i :
tuńczyk w puszce
2 jajka na twardo
2 łyżki majonezu
odrobina soku z cytryny
szczypta cukru
pieprz grubo zmielony
kilka pomidorków cherry
pół cebuli
W y k o n a n i e :
Mieszamy pokrojone w kostkę jajka, cebulę, rozdrobiony tuńczyk, majonez, sok z cytryny, pieprz, pomidorki pociętę w ósemki. Doprawiamy cukrem. Schładzamy przed podaniem.
świetna na kanapkę:)
ReplyDeleteMusi smakować wyśmienicie:) świetny pomysł na śniadanie!
ReplyDeletePozdrawiam:)
Podkradam przepis bo uwielbiam pasty rybne - Basia :)
ReplyDeleteZrobiłam, wyszła przepyszna! :)
DeleteTak się cieszę, że też lubisz:) mam jeszce jedną z tuńczykiem którą wprost ubóstwiam:) jak nie zapomnę, wrzucę przepis po powrocie z holideja.
DeletePozdrawiam Basiu:)
Pieknie podane :)))
ReplyDeleteMiłego dnia Dorotko :))
Moja mama uwielbia taką pastę! ;)
ReplyDeleteteż najbardziej lubię pasty rybne
ReplyDelete