15 September 2015

BECON BURGER WITH AVOCADO






Wariacja na temat burgera. Dobry domowy burger nigdy nie jest zły, a ten z dodatkiem chrupiącego 

bekonu i cebuli z musztardą, ketchupem i awokado sprawia, że znika mi ochota na wyjście w 

poszukiwaniu idealnego. 

Tym razem zaszalałam i połączyłam go z wypiekaną trójkątną ziarnistą bułeczką. Inaczej, chociaż 

przyznam się, że następnym razem skuszę się na typową włoską. 






s k ł a d n i k i :


0,50 kg wołowiny

pieprz

sól

łyżka sosu sojowego ciemnego


dodatki:

cebula pocięta w krążki

musztarda

ketchup

awokado

kosteczki przysmażonego bekonu

rukola

pieprz

sok z cytryny








2 comments:

  1. Uwielbiam domowe burgery, a w takiej wersji wygląda bardzo smakowicie :)

    ReplyDelete
  2. pycha, pycha i jeszcze raz pycha!

    ReplyDelete